Vivasan er godt for miljøet

Vil du også helst reservere dine papirer til at lave papirfly, i stedet for papirarbejdet? Det er indstillingen hos Vivasan, som er et dansk firma i verdensklasse. Vivasan laver produkter mod hårtab, og producerer alle deres produkter Co2 neutralt, og forsøger ikke at bruge papir i firmaet, så vidt muligt. Firmaet mener nemlig, at papir burde være reserveret til sjove indspark som papirfly og origami, i stedet for papirarbejde, som alligevel som oftest kunne være klaret elektronisk, på computeren. 

Et spørgsmål om klodens fremtid

Som firma må man forsøge at tage ansvar, men alt for mange firmaer svigter. Der findes heldigvis undtagelser, som tager deres medansvar, for klodens ve og vel. Danske Vivasan er en af dem.

Der er bred enighed blandt de førende forskere om, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Vi har gravet og boret fossile brændstoffer op af undergrunden, og brændt dem af. Hvad der sker i denne process er, at det kuldioxid, der var bundet i det nedbrudte organiske materiale, som fossile brændstoffer består af, bliver sluppet fri i afbrændingen. På den måde ender det i luften, og i sidste ende i atmosfæren, hvor det forbliver, og fungerer som en dyne rundt om jorden, der gør sådan, at varmen fra jorden ikke kan slippe ud. Det er derfor det hedder drivhuseffekten, og det er hvad der gør, at jorden bliver varmere og varmere.

Mange kan føle sig magtesløse i spørgsmålet om hvad man kan gøre. Det er trods alt et spørgsmål om jordens fremtid, og dermed også ens børn og børnebørns fremtid. Det kan derfor virke uoverskueligt stort at skulle tage stilling til det. Hvor starter man lige? 

Klimabevidst forbrug 

En typisk dansker udleder omkring 19 ton Co2 om året. Næsten halvdelen af de 19 ton, stammer fra de ting som vi køber. Der er altså så at sige Co2 i penge, og penge i Co2. Af denne grund er en af de bedste, og mest håndgribelige måder, selv at gøre noget godt for klimaet, er at gå efter Co2 neutrale produkter når du handler. Det kan være alt fra din computer, til din hårshampoo. Når du vælger at købe Co2 neutrale produkter, så undgår du at være med til at bidrage til klimaforandringerne gennem dit forbrug. Derfor er det en rigtig god start, hvis du ønsker at bidrage til at nedsætte danmarks klimaaftryk

En anden positiv konsekvens af klimabevidst forbrug er, at du undgår at støtte firmaer der ikke har en klima dagsorden. Dermed viser du firmaer, at der er flere forbrugere der efterspørger klimavenlige produkter, og at der dermed er penge og kunder i at tænke bæredygtighed ind i deres produkter. På den måde er klimabevidst forbrug et “tveægget sværd” om man vil.

Læg derfor dine penge, hvor dit hjerte er. Støt firmaer som Vivasan, der gør en bevidst indsats for miljøet, næste gang du skal ud og købe shampoo. Oven i hatten er deres produkter 100% naturlige, så du er fri for skadelige kemikalier der løber ud i dit afløb, og ud i de danske søer og åer.