Brug papirflyet til at blive bedre i skolen

Hos GoTutor har vi mange kreative undervisere, og de ved intet bedre end at snige læring ind i leg. Vi tilbyder lektiehjælp, der appellerer til dit barns kreative side, men som samtidig sætter deres opgaveløsningsevner på prøve – for eksempel er papirflyet et effektivt værktøj til netop dette!

Hvad kan papirfly dog hjælpe med? De kan især hjælpe med at øve matematik i de tidlige folkeskoleklasser. Papirflyet kan justeres til at blive en øvelse i former. Underviseren og eleven folder papirflyet på forskellige kreative måder, og samtidig peger de ud, hvilke former de er ved at folde. De kan starte med et helt almindeligt papirfly, og derefter prøve kræfter med lidt sværere former. Det er vigtigt at eleven tager linealen og vinkelmåleren frem, for på den måde kan dit barn øve sig i, at måle både længder og vinkler!

Apropos vinkler, så er det altid en god idé at folde papirflyet ud igen, og se hvor mange forskellige trekanter der er blevet lavet. Her kan eleven og underviseren udpege de forskellige typer, og måle om de har forskellige vinkler. Eleven kan også forsøge sig med et gæt på, hvilken slags trekant det er – retvinklet, spidsvinklet eller stumpvinklet. På den måde kan de øve og repetere, hvordan man finder ud af, hvilken type trekant det er, ud fra dens vinkel. 

Navnene på typerne, samt hvordan man finder en vinkel, er en af de ting der skal øves og repeteres for at sidde fast. Det kan blive enormt kedeligt for dit barn, at lave øvelser fra matematikbogen, og når man keder sig, er det svært at være motiveret til læring. Med en underviser fra GoTutor kan du give dit barn en mulighed for at have det sjovt med øvelse og repetition. 

At lave matematik med papirflyet er perfekt til eleven, der gerne vil have noget at se frem til. For eksempel at bygge noget, hvor der er et færdigt resultat, og hvor det der bygges betyder at man skal afprøve det bagefter, hvilket især er godt for de elever, der er bedst med deres hænder. Det skaber en succesoplevelse, fordi det der er blevet bygget kan afprøves og leges med, efter vi har lært lidt om det. Det er også perfekt hvis dit barn elsker at være udenfor, og få lidt luft efter en lang skoledag. 

Men en underviser fra GoTutor kan også snige læring ind mens de afprøver papirflyet. For det gælder jo om, at lave et, der kan være i luften så længe som muligt. Hvis der er lavet flere forskellige fly, så kan dit barn gætte, hvilket der er i luften i længst tid, og når vinderen er fundet, kan eleven og underviseren tale om hvorfor den ene var bedre end den anden. Var den foldet mere lige? Var der en hvor der ikke var brugt lineal? Skiftede vinden? Alt dette er en øvelse i at stille spørgsmål til, hvorfor ting virker som de gør.

Læring behøver ikke være kedeligt. Få en kreativ underviser fra GoTutor!